RESEPI KE 14 - KAILAN IKAN MASIN

                                                    RESEPI KE 14 - KAILAN IKAN MASIN.




Dah start busy dah minggu ni dengan kerja sekolah. Masa dah limited nak buat eksperimen masak.

Disebabkan craving sangat nak makan ikan masin bakar dan kailam ikan masin, gigihkan diri masak. Lagipun sayur kailam ini tak boleh bertahan lama, nanti buruk rugilah.😅

Resepi:

1. Sayur Kailan
2. Ikan Kering/ Ikan Masin
3. Lada
4. Bawang Putih & Bawang Merah (mayang).
5. Garam (sikit saja, tak nak bubuh pun tak apa sebab ikannya dah masin).
6. Gula (optional)
7. Perasa (mana-mana yang disukai - saya jenis yang tidak suka Aji No Mo To, sebab itu gantikan dengan gula).

* Kemudian, tumiskan saja bawang dahulu, last sekali baru masukkan sayur Kailan. Jangan goreng hingga layu selayunya - kekalkan kesegarannya sedikit. (jika corak pemakanan saya lah).

* Apa-apapun, your taste is yours. Selamat mencuba.


Comments