RESEPI KE 6 ✓ SARDIN ALA KELATE
Aku : Hari ini kita nak masak apa ya buk? Eksperimen telur lagi ke?"🤣🤣
Kawan : Hari ini buat sardin lah pulak?
Aku : Orait.
Kawan : Saya nak banyak kuah taw sebab saya suka kuahnya.
🤣🤣🤣🤣🤣.
Amboi demandnya.🤣🤣
Tengok tin, haa ini sardin bukan Mackarel. Seb baik tahu bezakan.
Masa cuti begini boleh la habiskan masa belajar masak. Kalau hari lain, memang jaranglah nak tengok ana duk keluar masuk dapur. Hari minggu bukannya lekat kat rumah pun. Kalau tak ke gunung, pergi merayap ke tempat lain. Orang kata, jauh perjalanan luas pemandangan.🤣🤣🤣.
Bahan: Sardin (tin), bawang putih, bawang merah, lada, garam, gula.
Cara masak : tumis
Senang je, tumis semua bahan yang sudah diblend / tumbuk/ mayang. Kalau saya, suka semuanya blend agar dengan bawang-bawang sekali dapat hirup. Baru tak membazir. Cuma kali ini, malas nak guna blend, so mayang je la halus2.
Tadaa, selamat mencuba.
Comments
Post a Comment